Σίγουρα σου έχει συμβεί. Μπαίνεις στο App Store, ρίχνεις μια ματιά στις τελευταίες ενημερώσεις, είτε των προηγούμενων ημερών είτε εκείνες που εκκρεμούν, και συνειδητοποιείς ότι βλέπεις μπροστά σου μια εφαρμογή που καλά κάνει μεν και αναβαθμίζεται, αλλά έχει πάψει να σε ενδιαφέρει πια.

Μέχρι και το iOS 12, για να τη διαγράψεις την εφαρμογή που έβαλες στο μάτι κάπως έτσι, έπρεπε να βγεις από την εφαρμογή App Store, να βρεις το εικονίδιό της, να το πατήσεις παρατεταμένα και να πατήσεις το πλήκτρο Χ που εμφανίζεται στην άκρη του όταν αυτό άρχιζε να πάλλεται. Ή, τέλος πάντων, από την εφαρμογή Ρυθμίσεις και τη διαχείριση αποθηκευτικού χώρου.

Στο iOS 13 γλιτώνεις όλα αυτά τα βήματα εφόσον θελήσεις να σβήσεις εφαρμογή που εμφανίζεται ακόμη στη λίστα ενημερώσεν του App Store. Αντί απλά να αγγίξεις την ενημέρωση, σύρε τη προς τα αριστερά. Έτσι εμφανίζεται πλήκτρο για διαγραφή στα δεξιά. Όταν το πατήσεις εμφανίζεται πλαίσιο επιβεβαίωσης (για σιγουριά) και με ένα πάτημα ακόμη ακυρώνεις ή εγκρίνεις τη διαγραφή.

Όσο λιγοστεύουν τα πατήματα καλά είναι.

Μοιράσου το άρθρο αυτό στα social media: