Στην εφαρμογή Mail σε iOS (αλλά και iPadOS) έχεις το περιθώριο να ρυθμίσεις να διαγράφεται ένα email με μια απλή χειρονομία ή να αποστέλλεται στο αρχείο. Και μπορεις να ρυθμίσεις τη συμπεριφορά που θες σε κάθα λογαριασμό ξεχωριστά. Στο δεύτερο από αυτά τα ενδεχόμενο, το email δεν χάνεται, απλά μετακινείται. Στο πρώτο όμως; Διαγράφεται διά παντός μεν, αλλά όχι τόσο άμεσα. Για ένα διάστημα μπορείς να το επαναφέρεις. Αν σβήσεις κάτι από λάθος λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις για να μη το χάσεις

Ανοίγεις την εφαρμογή Mail και πατάς Mailboxes/Θυρίδες πάνω αριστερά. Στη λίστα που θα δεις, υπάρχει θυρίδα Bin/Trash/Κάδος. Μπαίνεις σε αυτήν και βλέπεις email pου διαγράφηκαν πρόσφατα. Ύστερα πατάς το πλήκτρο Edit που υπάρχει στην πάνω δεξιά γωνία και διαλέγεις όσα email θες να επαναφέρεις. Ύστερα πατάς Move/Μετακίνηση, επιλογή που υπάρχει στο κάτω μέρος της οθόνης και διαλέγεις τη θυρίδα στην οποία θες να καταλήξουν από τη λίστα που εμφανίζεται.

Κι αν μόλις μια στιγμή πριν έσβησες κάτι κατά λάθος, δεν είναι καν ανάγκη να ακολουθήσεις όλην αυτήν τη διαδικασία. Αρκεί να κουνήσεις το iPhone ή το iPad που κρατάς στα χέρια σου και θα εμφανιστεί πλαίσιο Undo/Αναίρεσης. Πατάς το αντίστοιχο πλήκτρο και το κακό… ξεγίνεται.

Μοιράσου το άρθρο αυτό στα social media: