Κάθε εφαρμογή που τραβάει δεδομένα από το διαδίκτυο, κρατά αρκετά από αυτά στην άκρη ώρα να μη χρειάζεται να τα κατεβάζει από την αρχή κάθε τόσο, ειδικά αν είναι δεδομένα που μπορεί όντως να ξαναχρειαστούν. Αυτό είναι το λεγόμενο data cache. Σε βάθος χρόνου όμως αυτό μπορεί να γιγαντωθεί και να πιάνει αρκετό χώρο σε μια συσκευή iOS. Τουλάχιστον δεν είναι ανάγκη να έχεις και πολύ άγχος για αυτό στην περίπτωση της επίσημης εφαρμογής για το Twitter.

Σχετικά πρόσφατα η επίσημη εφαρμογή άρχισε να σου δίνει το περιθώριο να αδειάσει τη μνήμη cache διότι δεν είναι αστείο, προφανώς, να καταλήγει να πιάνει 1GB ή 2GB στη συσκευή σου. Προηγουμένως ο μόνος τρόπος να αδειάσει αυτός ο χώρος ήταν να διαγράψεις την εφαρμογή και να την εγκαταστήσεις ξανά.

Αντί αυτού λοιπόν, ανοίγεις την εφαρμογή και κάνεις swipe από το αριστερό άκρο προς τα δεξιά. Στο πλαίσιο που εμφανίζεται επιλέγεις Ρυθμίσεις και Απόρρητο. Στη νέα λίστα επιλογών θα βρεις τη Χρήση Δεδομένων. Πατάς εκεί και στο κάτω μέρος της νέας οθόνης υπάρχουν οι επιλογές Αποθηκευτικός χώρος πολυμέσων και Αποθηκευτικός χώρος ιστού. Στην καθεμιά βλέπεις πόσο χώρο καταλαμβάνουν τα σχετικά δεδομένα. Με ένα άγγιγμα σε κάποια από τις δύο επιλογές μεταφέρεσαι σε επόμενη οθόνη κι εκεί βρίσκεις επιλογές εκκαθάρισης, με κόκκινη γραμματοσειρά κιόλας για να είναι σαφές ότι πας να διαγράψεις κάτι. Κάνεις όποτε θες τις διαγραφές και ξαλαφρώνει η εφαρμογή και το σύστημα.

alt_name

Οι διαγραφές αυτές μπορούν να γίνονται άφοβα, δεν πρόκειται να προξενήσουν ζημιά κάπου. Η μόνη απώλεια είναι πως κάποια υλικά θα φορτωθούν λίγο πιο αργά την επόμενη φορά και μόνο την επόμενη φορά. Σκέψου λοιπόν την όλη διαδικασία ως ένα απλό ξεκαθάρισμα. Και να φανταστείς ότι αυτό ήταν αδύνατο κάποτε χωρίς διαγραφή ολόκληρης της εφαρμογής.

Μοιράσου το άρθρο αυτό στα social media: