Όλο και κάποιον ξέρει ο καθένας που έχει μαγικές ιδιότητες, όπως το να διαγράφει πράγματα κατά λάθος, για τον οποιοδήποτε λόγο, και μετά να κάθεται και να ψάχνει. Στην τελική, μπορεί να το παθαίνεις κι εσύ από μόνος σου.

Ευτυχώς υπάρχει η λειτουργία Screen Time όμως και μπορεί να φανεί χρήσιμη σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσεις πλήρως τη διαγραφή εφαρμογών.

Για να ενεργοποιήσεις τον περιορισμό αυτό μέσω Screen Time, ανοίγεις την εφαρμογή Settings/Ρυθμίσεις και βρίσκεις την κατηγορία Screen Time. Πατάς και στη νέα οθόνη πηγαίνεις κάτω για να βρεις την κατηγορία Content & Privacy Restrictions. Ένα βήμα παραπέρα πατάς iTunes & App Store Purchases και καταλήγεις σε λίστα επιλογών που σου επιτρέπουν να ελέγξεις την εγκατάσταση και διαγραφή εφαρμογών, όπως και τις συναλλαγές εντός εφαρμογών. Η δεύτερη επιλογή μας ενδιαφέρει στην προκειμένη, την πατάς λοιπόν και ύστερα μένει να διαλέξεις να μην επιτρέπεται η διαγραφή.

Με τον ίδιο τρόπο, μια επιλογή παραπάνω, μπορείς να μπλοκάρεις και την εγκατάσταση εφαρμογών, κάτι που μάλλον θα σου φανεί χρήσιμο σε συσκευές που χρησιμοποιούν παιδιά.

Κι αυτές είναι λίγες μόνο από τις χάρες του Screen Time.

Μοιράσου το άρθρο αυτό στα social media: