Έστω ότι κρατάς αντίγραφα ασφαλείας για τη συσκευή σου με iOS. Βασικά, ελπίζουμε να κρατάς γιατί το αντίθετο μπορεί να θεωρηθεί τζόγος. Μπορεί να σβήσεις μια εφαρμογή από τη συσκευή σου και αργότερα, για άσχετο λόγο να χρειαστεί να κάνεις επαναφορά από back up ή να συγχρονίσεις με την εφαρμογή iTunes. Όταν τελειώσεις δεν αποκλείεται να δεις στην ανανεωμένη συσκευή σου την εφαρμογή που είχες σβήσει πριν την επαναφορά. Πώς γίνεται να το γλιτώσεις αυτό όμως;

Πρώτα φροντίζεις να διαγράψεις την εφαρμογή, μετά από παρατεταμένο άγγιγμα στο εικονίδιό της και πάτημα στο Χ. Και πάλι βέβαια έτσι μόλις έσβησες μια εφαρμογή από τη συσκευή σου. Με το αντίγραφο ασφαλείας τι γίνεται;

Πηγαίνεις στις Ρυθμίσεις και διαλέγεις το Apple ID σου. Πατάς στην κατηγορία iCloud και ύστερα στη διαχείριση αποθηκευτικού χώρου. Στη λίστα που εμφανίζεται, διάλεξε τα αντίγραφα ασφαλείας. Θα δεις τις συσκευές με το λογαριασμό σου που έχουν κάνει αντίγραφα ασφαλίας. Διάλεξε τη συσκευή σου. Αν πρόκειται για iPhone, θα δεις σήμανση «αυτό το iPhone» και πάει λέγοντας για άλλες συσκευές. Έτσι δεν θα μπερδευτείς, ακόμη και αν έχεις πολλαπλές συσκευές. Στο επόμενο βήμα βρίσκεις μια μικρή λίστα με εφαρμογές. Πάτα Προβολή Όλων για να τη δεις στην πλήρη της μορφή. Βρίσκεις την εφαρμογή που θες και γυρνάς το διακόπτη για να απενεργοποιήσεις τα αντίγραφα ασφαλείας ειδικά για αυτήν. Θα ερωτηθείς σχετικά μόλις γυρίσεις το διακόπτη. Διαλέγεις αναλόγως.

Μοιράσου το άρθρο αυτό στα social media: