Από τις πρόσφατες προσθήκες σε λειτουργικά συστήματα της Apple είναι η λειτουργία Screen Time που σου επιτρέπει να επιβάλεις συγκεκριμένους περιορισμούς στη χρήση και την επικοινωνία συσκευών που ανήκουν σε μέλη της οικογενείας. Μια από τις επιλογές που έχεις είναι να μην επιτρέπεις τις συναλλαγές εντός εφαρμογής, όχι απλά για να μην αγοράσει… πετράδια σε παιχνίδι το παιδί αλλά και για να μη γίνουν κατά λάθος συναλλαγές χάρη σε «ύποπτο» design κάποιας εφαρμογής.

Πρώτα βέβαια πρέπει να ενεργοποιήσεις το Screen Time, κάτι που γίνεται στην αντίστοιχη κατηγορία στην εφαρμογή Settings/Ρυθμίσεις. Ένα πάτημα στη μοναδική επιλογή που εμφανίζεται στην κατηγορία (εφόσον δεν είναι ήδη ενεργό το Screen Time) και ξεκινάς με το δεξί. Μετά την ενεργοποίηση εμφανίζονται περισσότερες επιλογές. Η κατηγορία που σε ενδιαφέρει είναι Content & Privacy Restrictions. Πατάς και στην επόμενη οθόνη πηγαίνεις iTunes & App Store Purchases και στην επόμενη βλέπεις ως τρίτη επιλογή της ρύθμιση για In-App Purchases, για συναλλαγές εντός εφαρμογής δηλαδή και διαλέγεις Don’t Allow. Αν δεν είναι ενεργές οι επιλογές αυτές, πρέπει πρώτα να γυρίσεις το διακόπτη που βλέπεις από πάνω τους για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία περιορισμού περιεχομένου.

Με αυτήν τη μέθοδο, αν επιχειρήσεις όποιος χρησιμοποιεί τη συσκευή να κάνει αγορά μέσα από εφαρμογή, δεν σου ζητά καν άδεια το σύστημα, βγάζει με τη μία μήνυμα λάθους και η συναλλαγή απλά αποτρέπεται αυτόματα. Κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Φρόντισε βέβαια να έχεις κωδικό στις ρυθμίσεις του Screen Time για να μην μπορεί να αλλάξει κανείς άλλος την επιλογή αυτή.

Μοιράσου το άρθρο αυτό στα social media: