Όταν τρέχεις για πρώτη φορά μια εφαρμογή αυτή σου ζητά διάφορες άδειες. Μπορεί να έχεις αποδεχτεί κάτι στα τυφλά λόγω βιασύνης, μπορεί απλά να διάλεξες συνειδητά στην αρχή αλλά να έχεις λόγο για αλλαγή πλέον, είτε το θυμάσαι, είτε όχι.

Ειδικά για τις υπηρεσίες τοποθεσίας, το iOS 13 φροντίζει ώστε να μη μένει τίποτα ξεχασμένο για πολύ. Κατά διαστήματα, καθώς μια εφαρμογή χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά υπηρεσίες τοποθεσίας, το σύστημα μπορεί να σου εμφανίσει μια καρτέλα που να σου θυμίζει ότι συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πρόσβαση σε τέτοιες υπηρεσίες. Στην ίδια καρτέλα έχεις την επιλογή να ορίσεις αν θες να συνεχίσει το ίδιο τροπάριο η εφαρμογή αυτή ή να ξεκινήσει κάποιο νέο. Ίσως δεν θες να χρησιμοποιεί πια υπηρεσίες τοποθεασίας, ίσως θες να τις χρησιμοποιεί μόνο όταν είναι ανοιχτή και όχι ακόμη και όταν τρέχει στο παρασκήνιο.

Και πάλι στην ίδια καρτέλα εμφανίζεται ο αριθμός των περιπτώσεων που χρησιμοποίησε υπηρεσίες τοποθεσίας η εφαρμογή σε ορισμένο χρονικό διάστημα, ακόμη και απεικόνιση της γεωγραφικής περιοχής στην οποία τις χρησιμοποίησε, για να έχεις λίγο καλύτερη εικόνα για το τι γίνεται ή, τέλος πάντων, τι έγινε τώρα τελευταία σε αυτό το μέτωπο.

Και δεν έχεις να κάνεις τίποτα για να ειδοποιηθείς. Φροντίζει το IOS 13.

Μοιράσου το άρθρο αυτό στα social media: