Κάθε Mac φροντίζει να θυμάται τα δίκτυα στα οποία συνδέεσαι, για τη δική σου ευκολία βέβαια. Έτσι όταν ξαναβρεθεί στα ίδια δίκτυα, συνδέεται αυτόματα, χωρίς να κάνεις κάτι, χωρίς να ζητηθεί ξανά κωδικός (εκτός αν έχει αλλάξει στο μεσοδιάστημα εννοείται). Μπορεί όμως για λόγους απορρήτου, ασφαλείας, συνήθειας κ.λπ. να προτιμάς να μην αποθηκεύονται στοιχεία δικτύων. Αναμενόμενα, υπάρχει ρύθμιση ακριβώς για αυτό το θέμα.

Ανοίγεις System Preferences/Προτιμήσεις Συστήματος, μπαίνεις στην κατηγορία Network, πατάς το πλήκτρο Advanced που βρίσκεται κάτω δεξιά στο παράθυρο και διαλέγεις την καρτέλα WiFi. Κάτω από τη λίστα με τα δίκτυα υπάρχει επιλογή για την αποθήκευση στοιχείων δικτύων. Αν την ξετικάρεις, το macOS δεν θα κρατάει πλέον στοιχεία. Η ρύθμιση αυτή είναι οικουμενική πάντως, δεν μπορείς να καθορίσεις εξαιρέσεις, μόνο να ενεργοποιήση εκ νέου την απομνημόνευση δικτύων.

Ωστόσο μπορείς να έχεις και πάλι στη λίστα προτιμώμενα δίκτυα που αποθηκεύεις χειροκίνητα, σε σειρά προτεραιότητας κιόλας αν σε βολεύει. Απλά το σύστημα δεν θα αποθηκεύει αυτόματα οποιοδήποτε άλλο δίκτυο στο οποίο τύχει να συνδεθείς από εκεί και πέρα.

Μοιράσου το άρθρο αυτό στα social media: