Ως γνωστόν, υπάρχουν εφαρμογές για email που μπορούν να προβάλλουν στο χρήστη αν διαβάστηκε/ανοίχτηκε από τον παραλήπτη κάποιο email που έστειλαν. Το Mail.app της Apple σε macOS και iOS δεν είναι από αυτές τις εφαρμογές. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν μπορούν να δουν άλλοι αν άνοιξες τα emails του εφόσον χρησιμοποιούν αυτήν τη λειτουργία στη δική τους πλευρά.

Αυτό μπορεί να εμποδιστεί με μια απλή ρύθμιση η οποία είναι διαθέσιμη τόσο σε macOS όσο και σε iOS. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

macOS

Ανοίγεις την εφαρμογή Mail και πηγαίνεις στις προτιμήσεις της πατώντας Mail στη Γραμμή Μενού και ύστερα την προφανή επιλογή. Πηγαίνεις στην καρτέλα Προβολή στο νέο παράθυρο που ανοίγει και στη μέση περίπου θα βρεις επιλογή για τη φόρτωση απομακρυσμένου περιεχομένου. Απενεργοποίησέ την αν είναι ενεργή και ξεμπέρδεψες.

iOS

Ανοίγεις την εφαρμογή Ρυθμίσεις, πηγαίνεις στην κατηγορία Mail και ύστερα την ομάδα επιλογών Μηνύματα. Ο δεύτερος διακόπτης κάνει τη δουλειά που θέλουμε. Τον απενεργοποιείς και πάει κι αυτό.

Φυσικά η ρύθμιση αυτή, σε οποιαδήποτε μεριά και να την κάνεις, έχει κάποιες παρενέργειες. Για παράδειγμα, οτιδήποτε σε ένα email που παραλαμβάνεις φορτώνεται εξωτερικά, δεν περιλαμβάνεται εξ αρχής ως περιεχόμενό του δηλαδή, δεν θα φορτώνεται στον αυτόματο. Οπότε πρέπει να ζυγίσεις και τις δυο πιθανές θυσίες, αυτήν την ευκολία με μια δόση ιδιωτικότητας παραπάνω και να διαλέξεις τι προτιμάς να χάσεις και τι να κερδίσεις.

Μοιράσου το άρθρο αυτό στα social media: